СБУ видала сенсаційну заяву про затримання терористів: опубліковані фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ видала сенсаційну заяву про затримання терористів: опубліковані фото і відео

СБУ видала сенсаційну заяву про затримання терористів: опубліковані фото і відео

Служба безпеки України

заявила про розкриття терористичної групи, яка планувала ряд терактів у Франції напередодні і під час проведення там Чемпіонату Європи з футболу 2016 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.


Як розповіли в спецслужбі, в грудні минулого року увагу української контррозвідки привернув громадянин Франції, який, перебуваючи на сході України, намагався налагодити контакти з військовими, прикриваючись наданням волонтерської допомоги.


«Француз негативно висловлювався про діяльність свого уряду щодо масової еміграції іноземців, поширення мусульманства і глобалізації світу, а також повідомив про бажання зробити в знак протесту ряд терактів», - відзначили в СБУ.


У квітні 2016 року француз прибув в Україну і під наглядом спецслужби провів випробування зброї та вибухівки.


«В результаті оперативної комбінації СБУ громадянин Франції на його прохання отримав п'ять автоматів Калашникова з 1080 патронами на ствол, два протитанкових гранатомети РПГ-7 з 18 пострілами, 125 кг тротилу, сто електродетонаторів і 20 балаклав», - повідомили у відомстві.



Також розвідники додали, що «зброю і вибухівку зловмисник разом з подільниками збирався використовувати для одночасного підриву мостів і інфраструктури автобанів в різних регіонах Франції».


«Іншими об'єктами терактів повинні були стати офіси держкомпанії, яка управляє збором податків, мусульманська мечеть, єврейська синагога і громадські заклади, залучені до проведення Євро-2016», - йдеться в повідомленні.


За даними СБУ, «терорист намагався знайти людей і контрабандою переправити засоби ураження через український кордон за винагороду в три тисячі євро, а не знайшовши перевізника, він вирішив це зробити сам».


«Наприкінці травня співробітники СБУ разом з прикордонниками затримали громадянина Франції в пункті пропуску «Ягодин-авто» при спробі контрабандно перевезти через держкордон зброю і вибухівку», - додали в спецслужбі.


Також там повідомили, що зловмисник отримав повідомлення про підозру за статтями «контрабанда», «терористичний акт», «незаконне поводження зі зброєю».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова СБУ

Василь Грицак повідомив, що Головне розвідуправління Росії планувало підірвати слідчий ізолятор спецслужби в Києві

.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?