У Путіна прокоментували "ніж у спину" від Меркель
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна прокоментували "ніж у спину" від Меркель

У Путіна прокоментували "ніж у спину" від Меркель

Президент РФ Володимир Путін очікує, що рішення Німеччини переглянути стратегію безпеки і віднести Росію в розряд супротивників, викличе «співчуття і заклопотаність».
Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Ця заява путінського спікера прозвучала після того, як в пресі з'явилася інформація про плани Німеччини внести зміни в свою «Білу книгу» (так в Берліні називають стратегію безпеки країни - Ред.) і віднести до своїх противників Росію, терористів, міграційну кризу і хакерів.
Варто відзначити, що ця інформація з'явилася лише в німецьких ЗМІ і не була підтверджена офіційними представниками канцлера Німеччини Ангели Меркель.
"Якщо інформація про нову редакцію «Білої книги» відповідає дійсності, то це може викликати і співчуття, і стурбованість одночасно», - заявив Пєсков, коментуючи відповідні публікації.
За його словами, жаль Кремля викликаний тим, що, «якщо це відповідає дійсності, то мова йде про очевидне нерозуміння суті позиції російської сторони, яка добре відома, яка є послідовною і яка спрямована не на конфронтацію, а саме на створення атмосфери взаємодії і взаємовигідного співробітництва на європейському континенті".
"І стурбованість тому, що така позиція, яка ґрунтується на нерозумінні, а може бути, і на якийсь неправильній інформації, така позиція, звичайно, здатна призводити до якихось конфронтаційних процесів, що жодним чином не сприятиме відносинам довіри взаємної і співпраці", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий російський карикатурист Сергій Йолкін висміяв заяви представників Володимира Путіна про черговий «удар в спину», отриманий від партнерів Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?