Як платять за пропаганду: в мережі дізналися про красиве життя журналіста РосТБ
Категорія
Світ
Дата публікації

Як платять за пропаганду: в мережі дізналися про красиве життя журналіста РосТБ

Як платять за пропаганду: в мережі дізналися про красиве життя журналіста РосТБ
Джерело:  InformNapalm

У мережі з'явилася інформація про фінансові витрати російського журналіста-пропагандиста Сергія Зеніна, який неодноразово транслював на "Первом канале" антиукраїнські матеріали.
Дані надали групи хакерів FalconsFlame, Trinity і Рух8, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт волонтерського проекту InformNapalm.
Програмісти зламали поштове листування і хмарні сховища російських журналістів і виявили, що при офіційному окладі в 100 тис руб Зенін проживає в Москві в квартирі площею 111.4 кв м, вартість якої орієнтовно становить 450 тис євро і володіє трьома автомобілями класу люкс - Land Rover Range Rover Sport , Mersedes-Benz CLA 250 4Matic і Mersedes-Benz GLK, оформленими на цивільну дружину.
Відзначається, що вперше Зенін вирушив висвітлювати події на окупованому бойовиками Донбасі в червні 2014 року, після чого відправився на відпочинок до Європи, де зробив замітку про видачу більш $28 тис.
"Після екстрим-відрядження в Україну в серпні 2014-го року Зенін вирішує провести відпустку в Європі і вилітає в Марсель (Франція), а пізніше транзитом через Москву опиняється в Женеві (Швейцарія). Перебуваючи в Москві, він робить наступну замітку: "Віддав: $14 814. Залишилося віддати завтра або в п'ятницю: $13 536. Загалом вийде: $28 350 або 30%", - пише InformNapalm.
Також відомо, що під час двотижневого відпочинку у Франції Зенін зарезервував готель поблизу міста Екс-ан-Прованс, що обійшлося журналісту в $5 тис.



"C вересня 2014 року Зенін, після відпочинку на Лазурному березі, перебуває в черговому "українському відрядженні" і плідно займається просуванням російської пропаганди, яка маскує факти військової агресії РФ. Журналіст Зенін (акредитаційний номер "ДНР"№116) впритул не помічає участі більше 70 підрозділів ЗС і ВВ МВС РФ в бойових діях на Донбасі - на відміну від українських журналістів та інформаційних волонтерів", - також говориться в повідомленні InformNapalm.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський політолог-пропагандист

Сергій Марков придумав, що в Україні чекають приходу військ президента РФ Володимира Путіна

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?