Порошенко надав чинності важливому документу з оборони України
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко надав чинності важливому документу з оборони України

Порошенко надав чинності важливому документу з оборони України
Джерело:  president.gov.ua

У понеділок, 6 червня, президент Петро Порошенко підписав указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року" Про Стратегічний оборонний бюлетені України".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Порошенко ухвалив ввести в дію рішення РНБО від 20 травня 2016 року "Про Стратегічний оборонний бюлетень України", яким схвалив відповідний документ.
"Стратегічний оборонний бюлетень України є документом військового планування, який розроблений за результатами оборонного огляду з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року", - йдеться в повідомленні.
Бюлетень спрямований на забезпечення практичної реалізації положень Воєнної доктрини України, Концепції розвитку сектора безпеки і оборони, визначає стратегічні та оперативні цілі військової реформи та очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних військово-політичних загроз і викликів. Документ визначає шляхи досягнення цілей військової реформи, зокрема, збільшення можливостей сил оборони, активну участь в реалізації Спільної політики безпеки і оборони Європейського Союзу і активну співпрацю з НАТО для досягнення критеріїв, необхідних для набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.
Відзначається, що стратегічний оборонний бюлетень послужить дорожньою картою оборонної реформи з визначенням шляхів її впровадження на засадах і принципах, якими керуються держави - члени НАТО.
Раніше в Держдепартаменті США заявили, що доля України дуже турбує країни Північно-атлантичного альянсу, оскільки Україна є членом цього блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?