ЗМІ дізналися про неприємне для України рішення МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ дізналися про неприємне для України рішення МВФ

ЗМІ дізналися про неприємне для України рішення МВФ
Джерело:  apostrophe.ua

Міжнародний валютный фонд

пропонує скоротити розмір третього траншу Україні з $1,7 млрд до $1 млрд.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Апостроф

.


Як розповіло виданню джерело в уряді, знайоме з ходом переговорів, другий і третій транші складуть $1,3 млрд і $2 млрд відповідно. Саме такий порядок виплат був запропонований фондом в процесі перегляду програми EFF і підготовки оновленого меморандуму.


За словами джерела, графік пропонується узгодити таким чином, щоб основна частина коштів припала на кінець року.


"Такий варіант, коли наступний транш буде $1 млрд, запропонований, і напевно він буде остаточним", - зазначив співрозмовник видання.


Варто зазначити, що відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF обсягом $17,11 млрд із першим траншем в $5 млрд передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по $1,63 млрд і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до $0,61 млрд. Однак у минулому році Україна змогла отримати лише перші два транші в загальному обсязі близько $6,7 млрд, з яких $2,7 млрд було направлено для підтримки держбюджету, решта - в золотовалютні резерви.


Раніше повідомлялося, що

рада директорів Міжнародного валютного фонду має ухвалити остаточне рішення про виділення Україні чергового траншу кредиту в липні, після аналізу проведення реформ і виконання взятих зобов'язань

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?