Зайшов не туди: стала відома трагікомічна історія з бойовиком ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

Зайшов не туди: стала відома трагікомічна історія з бойовиком ДНР

Зайшов не туди: стала відома трагікомічна історія з бойовиком ДНР
Джерело:  online.ua

Бойовик так званої ДНР, будучи п'яним, підірвався на розтяжці на лінії розмежування і потрапив до українських військовослужбовців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГУНП в Донецькій області.
Українськими військовослужбовцями в Донецькій області був затриманий 21-річний бойовик так званої ДНР, який служив кулеметником в незаконному збройному формуванні "Беркут".
У поліції міста Торецьк Донецької області розповіли, що 17 травня 2016 року бойовик з позивним "Саха" рано-вранці повертався на закріплену позицію, але, будучи п'яним, заблукав і випадково вийшов на лінію розмежування поблизу позицій ВСУ. "В результаті підриву на розтяжці він отримав важке осколкове поранення в живіт і був затриманий військовослужбовцями ЗС України, а потім доставлений в лікарню міста Торецьк, де тривалий час лікувався", - відзначають в поліції Торецька.
"Армійський корпус базується в окупованій Горлівці. Бойовик з позивним" Саха "проходив бойову підготовку під керівництвом російських інструкторів", - також розповіли в поліції. "До лав НВФ "Саха" вступив в січні 2015 року з метою збагачення", - підкреслили у відомстві. "Під час затримання у бойовика вилучені металевий жетон із зазначенням його даних і погони молодшого сержанта російського зразка", - додали в поліції.
У відомстві також повідомили, що бойовик висловив подяку військовослужбовцям ЗС України, які надали йому першу медичну допомогу, доставили в лікарню і тим самим врятували життя.
Слідчим Торецького відділення поліції "Саха" розповів, що бойову підготовку проходив на полігоні поблизу міста Єнакієве, де в якості інструкторів виступали громадяни РФ.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань" УК. Бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.
Як повідомляв ONLINE.UA, в лісі Луганської області, недалеко від селища Станиця Луганська, на розтяжці підірвалися троє мирних мешканців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?