У Чорне море увійшов бойовий корабель США
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорне море увійшов бойовий корабель США

У Чорне море увійшов бойовий корабель США
Джерело:  interfax.com.ua

У понеділок, 6 червня, в акваторію Чорного моря, яке президент РФ Володимир Путін вважає "російським озером", увійшов ракетний есмінець Військово-морських сил США "Портер".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
У 6-му оперативному флоті ВМС США відзначили, що есмінець увійшов у Чорне море "для проведення рутинних операцій в рамках планового походу". Під час перебування "Портер" відвідає порти і проведе двосторонні навчання з кораблями чорноморських союзників по НАТО і країн-партнерів.
В рамках присутності в Чорному морі в 2015 році есмінець відвідував Одесу, і в цьому році також очікується подібний візит.
Корабель оснащений системою протиракетної оборони "Іджіс" і 56 крилатими ракетами "Томагавк", а його візит в Чорне море здійснюється в рамках операції "Атлантична рішучість" для "зміцнення миру і стабільності", а також для демонстрації підтримки союзників США по НАТО на Балтиці і в Чорному морі в світлі української кризи.
Як повідомляв ONLINE.UA, 11 квітня 2016 року російський бомбардувальник Су-24 імітував атаку на американський есмінець USS Donald Cook в Балтійському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?