Новий рейтинг найвпливовіших жінок світу: соратниця Путіна піднялася вгору
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий рейтинг найвпливовіших жінок світу: соратниця Путіна піднялася вгору

Новий рейтинг найвпливовіших жінок світу: соратниця Путіна піднялася вгору
Джерело:  РБК

Американський журнал Forbes опублікував щорічний рейтинг найбільш впливових жінок світу, в якому соратниця президента Росії Володимира Путіна,  голова російського Центробанку Ельвіра Набіулліна  з 2015 року піднялася з 71-го на 56-е місце.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


Перше місце рейтингу вже шостий рік поспіль займає канцлер Німеччини Ангела Меркель, друге, як і в 2015 році, - учасниця президентських перегонів Хілларі Клінтон. На третьому місці опинилася глава Федеральної резервної системи США Джанет Йеллен, витіснивши на четверте місце співголову благодійного фонду Bill & Melinda Gates Foundation Мелінду Гейтс.


У десятку також увійшли такі жінки як генеральний директор General Motors Мері Барра, глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, операційний директор Facebook Шеріл Сандберг, гендиректор відеохостингу YouTube Сьюзен Войчицька, гендиректор Hewlett-Packard Мег Уітман і голова ради директорів Santander Group Ганна Патрісія Ботин. Перша леді США Мішель Обама посіла 13-е місце в рейтингу.


У той же час, Ельвіра Набіулліна, як і в 2015 році, є єдиною росіянкою в рейтингу.


У 2016 році Forbes вирішив спробувати звільнити більше позицій для жінок, які прагнуть в політику, які потенційно можуть поширити свій вплив як на національному, так і на глобальному рівні. Тому, рейтинг покинули співачка Тейлор Свіфт і актриса Анджеліна Джолі.


Також в рейтингу з'явилося 20 нових впливових жінок, серед яких на 61 місці знаходиться гендиректор Lens Technologies Чжоу Кунфей, яку Forbes називає найбагатшою жінкою-засновником технологічної компанії.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Росія обігнала Україну в рейтингу країн за ступенем поширеності в них "кумівства капіталізму" - зв'язків бізнесу з державними структурами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?