У Росії дали коментарі щодо звіту про загибель Boeing на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії дали коментарі щодо звіту про загибель Boeing на Донбасі

У Росії дали коментарі щодо звіту про загибель Boeing на Донбасі
Джерело:  Нова газета

У Росії, коментуючи  звіт Міжнародної слідчої групи про розслідування катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року, заявили, що в ньому майже немає нічого нового і тим більше - важливих висновків про те, хто несе персональну відповідальність за трагедію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нову газету.
"Звіт вже розісланий родичам жертв авіакатастрофи над Донбасом. У ньому майже немає нічого нового і тим більше - важливих висновків про те, хто несе персональну відповідальність за цю трагедію. Нагадаю, що це головне питання, яке стоїть перед учасниками міжнародної групи слідчих", - йдеться в публікації.
Причини і обставини аварії були досліджені і представлені в доповіді технічних експертів, опублікованій ще восени 2015 року. У ньому говориться, що причиною аварії МН17 була ракета "Бук", запущена з району міста Сніжне на Донеччині.
Територія ця знаходилася під контролем збройних угруповань ДНР, однак російська сторона в особі фахівців з "Алмаз-Антей" наполягає, що запуск "Бука" проводився з району села Зарощенське, де нібито стояли війська України (в бесідах з журналістом гзети жителі Зарощенського спростували обидва цих затвердження "Алмаз-Антея").
У статті йдеться про те, що відповідь на питання про те, хто несе відповідальність за катастрофу МН17, може обернутися неприємностями для нинішньої влади Нідерландів, і, як мінімум, відставкою високопоставлених голландських силовиків - в разі, якщо буде доведено, що вони знали про небезпеку для прольоту цивільних літаків над територією військових дій, але усунулися від прийняття серйозних рішень.
"Відповідь на головне питання може спричинити для тих же Нідерландів і міжнародні наслідки. Як люблять нагадувати кремлівські політологи, Голландія і Росія мають найтісніші економічні зв'язки. І в разі потреби, Кремль поспішить використовувати будь-які можливості для тиску на уряд в Гаазі. З іншого боку на Гаагу тиснуть в Брюсселі і Вашингтоні, тисне західна громадська думка і власне взяті нею на себе зобов'язання з розслідування трагедії", - зазначають автори матеріалу.
"Нинішній уряд, як побоюються родичі жертв катастрофи, не хоче псувати відносин ні з ким і тягне час в надії, що пристрасті рано чи пізно вщухнуть. Але не виходить", - повідомляє газета.
Раніше  в мережі висміяли виправдання російських ЗМІ, які повідомили, що слідчі у справі про катастрофу рейсу MH17 нібито заявили, що причиною аварії літака на Донбасі в 2014 році міг бути випадковий пуск російської ракети "Бук".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?