Україна зробила важливу заяву про російський газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна зробила важливу заяву про російський газ

Україна зробила важливу заяву про російський газ
Джерело:  5 канал

Глава правління  НАК "Нафтогаз України"  Андрій Коболєв заявив, що компанія готова відновити закупівлю газу у російського "Газпрому", якщо ціна на нього буде нижчою, ніж ціна на газ з Європи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  5-й канал.
"Якщо ціна буде нижчою, ніж та, яку нам пропонують з європейського напрямку, то з точки зору мінімізації витрат споживачів і просто раціонального сенсу, буде правильно купувати цей газ зі східного напрямку", - сказав Коболєв.
За його словами, "Нафтогаз" продовжує переговори з "Газпромом" щодо умов закупівлі газу і готовий відновити імпорт в третьому кварталі.
"Діалог зараз ведеться з цього приводу. Він в процесі. "Нафтогаз" планує відновити імпорт газу в третьому кварталі, у нас є ще місяць для цього. Ми почали його заздалегідь, сподіваємося, він буде успішним", - зазначив глава "Нафтогазу".
При цьому він не назвав ціну, однак сказав, що вона буде ринковою.
"Ціну ми поки не розголошуємо", - додав Коболєв.
Раніше повідомлялося, що  "Газпром" вимагав від "Нафтогазу" розплатитися за газ, поставлений в окупований проросійськими бойовиками Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?