Катастрофа MH17 над Донбасом: експерти Bellingcat пророкують проблеми Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17 над Донбасом: експерти Bellingcat пророкують проблеми Путіну

Катастрофа MH17 над Донбасом: експерти Bellingcat пророкують проблеми Путіну
Джерело:  apostrophe.ua

Засновник групи цивільних журналістів і експертів Bellingcat Еліот Хіггінс, коментуючи звіт про розслідування катастрофи MH17 на Донбасі в липні 2014 року, заявив, що ставлення в світі до Росії і її президента Володимира Путіна буде непростим, після того, як доведуть причетність РФ до трагедії.№ №
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
Еліот дав загальний висновок за результатами дворічного розслідування Bellingcat щодо катастрофи Боїнга.
"53-я російська бригада привезла ракетну установку "Бук", з якої було збито MH17, з території, контрольованої сепаратистами в південному напрямку від Сніжного. Цілком ймовірно, але я не впевнений, що "Буком" управляли російські військові", - сказав Еліот в інтерв'ю виданню.
На питання що сталося з командою і чи будуть колись знайдені безпосередньо ті, хто натискав кнопку пуску ракети "Бук", він відповів:
"Важко сказати, занадто багато факторів, що впливають. Ми сподіваємося, що почуття провини зіграє свою роль, і хтось заговорить зі Спільною слідчою групою. Загибель 298 невинних людей - занадто великий вантаж для молодого солдата".
Еліот вірить в те, що Спільна слідча група в кінцевому підсумку зможе зібрати достатньо доказів для пред'явлення звинувачень конкретним людям, відповідальним за те, що був збитий "Боїнг" рейсу MH17.
"Знову ж таки, поки про це складно говорити, але я сподіваюся, що так", - зазначив засновник Bellingcat.
Він також розповів, що, на його думку, результати офіційного розслідування вплинуть на конфлікт на Донбасі і ставлення в світі до президента РФ Володимира Путіна.
"Я вважаю, що це буде важко для (інших) країн, мати справу з країною, яка вбила 298 осіб, а потім про це неодноразово брехала, фальсифікуючи при цьому докази", - підкреслив Еліот.
Раніше повідомлялося, що в Росії заявили, що в звіті майже немає нічого нового і тим більше - важливих висновків про те, хто несе персональну відповідальність за трагедію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?