Нардеп виступив із гучними звинуваченнями на адресу Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп виступив із гучними звинуваченнями на адресу Порошенка

Нардеп виступив із гучними звинуваченнями на адресу Порошенка

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку близького соратника зниклого екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка, звинувативши президента Петра Порошенка в причетності до цього.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Відтепер Іванющенко не в міжнародному розшуку Інтерполу. Інтерпол змінив його статус. Раніше у нього був статус "арешт з метою екстрадиції", зараз у нього статус "встановлення місця перебування". Це означає, що пан Іванющенко може в'їхати в будь-яку країну Європи", - сказав нардеп.
"Його (Іванющенка) дружина і сім'я живе в Монте-Карло. Можливо, в найбільш дорогому місті Європі. Відповідно, він давно хотів приєднатися до сім'ї, тому що звик жити таким чином", - додав Лещенко.
За його словами, українським судом була видана санкція на арешт Іванющенка, що стала підставою для оголошення Інтерполом розшуку. Він додав, що Іванющенко "знайшов спільників у владі", які допомогли йому. Лещенко відзначив, що Іванющенко зняли з міжнародного розшуку 19 квітня 2016 на підставі того, що Дніпровський районний суд Києва "всупереч будь-яким правилам" закрив його справу.
Крім того, нардеп переконаний, що президент Петро Порошенко був причетний до зняття з міжнародного розшуку соратника Януковича. За його словами, президент знав про спроби Іванющенка, відомого як Юра Єнакієвський, зняти себе з розшуку Інтерполу.
"Я переконаний, що президент був поінформований. Крім публічності, інструментарій, насправді, не великий (для боротьби), коли ми маємо справу зі змовою... в тому числі, за участю президента", - підкреслив Лещенко.
Раніше повідомлялося, що 7 квітня Генеральна прокуратура видала нову постанову про розшук колишнього члена Партії регіонів Юрія Іванющенка після того, як суд зобов'язав відомство припинити його розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?