Безпека на Євро-2016: Україна отримала несподівану пропозицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Безпека на Євро-2016: Україна отримала несподівану пропозицію

ДПСУ
Безпека на Євро-2016: Україна отримала несподівану пропозицію

Представників Державної прикордонної служби України запросили взяти участь в проведенні спеціальної операції "Єврокубок 2016" під час чемпіонату Європи з футболу у Франції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.
Під час чемпіонату Європи з футболу, який проходитиме з 10 червня по 10 липня 2016 року, сектор авіаційної безпеки Європейського агентства з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах (FRONTEX) проводитиме операцію "Єврокубок 2016". Її мета - підвищення рівня безпеки на чемпіонаті Європи з футболу. Для участі в ній були запрошені і прикордонники з України.
Відзначається, що українські прикордонники нестимуть службу в аеропортах Парижа, Марселя, Ліона і Лілля з метою здійснення прикордонного контролю, недопущення в'їзду екстремістськи або радикально налаштованих осіб, ввезення зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору.
"Варто зазначити, що українська прикордонна делегація є однією з найбільших за кількістю запрошених фахівців, адже досвід, який був придбаний українськими прикордонниками під час проведення "Євро-2012", дуже важливий для колег з Франції", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Загалом у чемпіонаті візьме участь 24 команди, які проведуть 51 гру на десяти стадіонах 9 міст Франції. Загалом очікується 2,5 млн. глядачів на стадіонах і біля 7-8 млн. уболівальників у фан-зонах.
Нагадаємо, СБУ затримала 21 травня громадянина Франції, який планував теракти під час чемпіонату Європи з футболу. Міністерство закордонних справ Франції надало офіційне підтвердження за цим фактом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?