У "багатонаціональній" ДНР демонстративно забули про українську мову
Категорія
Україна
Дата публікації

У "багатонаціональній" ДНР демонстративно забули про українську мову

У "багатонаціональній" ДНР демонстративно забули про українську мову
Джерело:  online.ua

У Донецьку на влаштованих бойовиками поетичних читаннях, присвячених дню народження Олександра Пушкіна, твори поета прочитали вісьмома мовами, серед яких не виявилося української.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сепаратистський сайт dan-news.info.
Як повідомляється, в Донецьку пройшли поетичні читання "Мова, що поєднує народи", присвячені дню народження Олександра Пушкіна. У заході брали участь представники восьми національних громад так званої ДНР.
"Це - досить важливий захід, який доводить, що Донбас - багатонаціональний регіон. І сьогодні наша Республіка дає розвиватися всім національним культурам", - заявила "заступник міністра культури" так званої ДНР Ольга Кобець.
Відзначається, що учасники "читань" декламували Пушкіна вісьмома мовами, а саме вірменською, ромською, іспанською, білоруською, грецькою, єврейською, болгарською та російською мовами. Українська мова на заході бойовиків не пролунала.
Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Росії і попередник Володимира Путіна на посту президента РФ Дмитро Медведєв закликав берегти і популяризувати російську мову, а також дбати про її долю за межами російської держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?