Туристичний центр України під загрозою: Порошенка просять оголосити НС
Категорія
Україна
Дата публікації

Туристичний центр України під загрозою: Порошенка просять оголосити НС

Туристичний центр України під загрозою: Порошенка просять оголосити НС
Джерело:  online.ua

Мер Львова Андрій Садовий просить президента Петра Порошенка оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації в зв'язку з трагедією на звалищі в Великих Грибовичах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Львівської міськради.
Андрій Садовий офіційно звернувся до президента Петра Порошенка і прем'єра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і прилеглі села Малехів і Великі Грибовичі зоною екологічної НС. Причиною звернення Садового стала ситуація на звалищі в Великих Грибовичах, де сталася пожежа і загинули люди. "На сьогодні ми маємо дві головні проблеми. Перша - це ситуація на самому полігоні. Є загроза повторного обвалу і, відповідно, загроза для водойм з інфільтратами. На сьогодні ми зміцнили дамбу і тимчасово стабілізували ситуацію, але потенційна загроза для самого водоймища і навколишніх сіл зберігається", - заявив Садовий.
За його словами, другою екологічною проблемою є вивезення сміття зі Львова. "Тимчасово ми вирішили проблему і вивозимо сміття в інші міста області. Але це, підкреслюю, тимчасове рішення", - зазначив львівський градоначальник. Він підкреслив, що "стоїть питання про безпеку більш ніж семисоттисячного міста".
Мер Львова додав, що місто отримало полігон в Великих Грибовичах "в спадок від СРСР". Він також заявив про те, що місцева влада Львова має чіткі плани з приводу того, як вирішити ситуацію в комплексі, однак потребує допомоги держави.
Садовий також наголосив, що існують всі ознаки умисного підпалу полігону, що призвело до смерті людей і екологічної загрози.
У міськраді Львова також відзначили, що, відповідно до закону про зону надзвичайної екологічної ситуації, такий статус отримують території, де існує загроза життю і здоров'ю великої кількості людей або загроза заподіяння значної матеріальної шкоди юридичним, фізичним особам чи навколишньому середовищу внаслідок забруднення території.
Як повідомляв ONLINE.UA, 29 травня на звалищі біля Львова сталася масштабна пожежа, після чого стався обвал сміття. В результаті під горою відходів виявилися троє рятувальників і один комунальник. Через два дні, 31 травня, знайшли тіла трьох загиблих рятувальників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?