На Донбасі розгорається скандал із нардепом і пропагандистським ТВ: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі розгорається скандал із нардепом і пропагандистським ТВ: з'явилося відео

На Донбасі розгорається скандал із нардепом і пропагандистським ТВ: з'явилося відео

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар

провела в Лисичанську виїзне засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, в ході якого нагородила почесними грамотами працівників ТРК "Акцент", який навесні і влітку 2014 року пропагував сепаратизм, розповідаючи жахи про "криваву хунту".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог журналіста Дениса Казанського.


Він зазначає, що на 1:53:50 Вікторія Сюмар каже, що хоче подякувати журналістам, які прийшли на засідання, і вручити їм грамоти від комітету. При цьому в числі нагороджених називаються також і співробітники ТРК «Акцент», що належить народному депутату від "Опозиційного блоку" Сергію Дунаєву, який відомий своїми симпатіями до сепаратистів.



На 2:04:50 Сюмар віддає подяку співробітнику ТРК «Акцент» Ользі Яцик. Всі присутні в залі журналісти починають обурено вигукувати «Ганьба!», «Вони терористів приймали, а ви їх тут нагороджуєте!». У відповідь на це нардеп каже, що списки їй надала обласна адміністрація.


"Швидше за все, це правда. Навряд чи Сюмар могла знати, кого нагороджує. Але на те і потрібні депутату помічники, щоб перевіряти інформацію і депутат не потрапляв в такі ситуації. Виглядає нагородження співробітників Дунаєвського телеканалу як плювок в обличчя українцям", - пише Казанський.



За його словами, навіть після звільнення Лисичанська від бандформувань Олексія Мозгового ТРК «Акцент» продовжував випускати тенденційні сюжети, спрямовані проти української громади міста. У цьому сюжеті Яцик в негативному світлі зображує учасників акції, які вимагали від Лисичанської міськради визнати Росію країною-агресором.



"Ось за таку «журналістику» сьогодні в Україні видають подячні грамоти...", - коментує журналіст.


За словами Казанського, у відповідь на обурені вигуки в залі Вікторія Сюмар запитує, чи є в залі поліція, щоб вивести незгодних (на 2:07:31). Сама Ольга Яцик у відповідь на шум, що піднявся в залі, просить не вірити чуткам, а вірити тільки фактам.


"Мовляв, всі розмови про співпрацю з сепаратистами - брехня. Однак у відкритому доступі сьогодні можна знайти безліч доказів того, що канал «Акцент» піарив сепаратистів і надавав їм ефір навесні і влітку 2014 року. Що цікаво, перераховані сюжети навіть не були видалені з каналу ТРК в ютубі і сьогодні всі їх можна подивитися", - зазначає журналіст.


"Звичайно, я далекий від того, щоб звинувачувати в симпатіях до сепаратистів Вікторію Сюмар. Очевидно, що вона не має проросійських поглядів. Але викликає серйозні питання якість роботи її комітету. Члени комітету ставляться до своєї роботи абсолютно байдуже. Якщо вони готові сідати за один стіл з сепаратистом Дунаєвим і нагороджувати обслуговуючих його (і його бойовиків) журналістів - то такий комітет просто не потрібен".


"Якщо нагороджувати співробітників сепаратистського телеканалу придумали в місцевій адміністрації, то слід розібратися і з'ясувати, чому так сталося. У будь-якому випадку помічники Сюмар повинні були перевірити інформацію і відфільтрувати тих, кого нагороджувати не слід. Коли ж Вікторії вказали на її помилку жителі Лисичанська, вона для чогось почала опиратися і фактично стала опонувати тій частині жителів Лисичанська, яка налаштована патріотично", - зазначив Казанський.


Раніше повідомлялося, що

в мережі привітали "журналістів", які зрадили Україну і зараз працюють на бойовиків ДНР і ЛНР

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?