Плани терактів на Євро-2016: Франція засумнівалася в інформації СБУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Плани терактів на Євро-2016: Франція засумнівалася в інформації СБУ

Плани терактів на Євро-2016: Франція засумнівалася в інформації СБУ

Французькі слідчі засумнівалися в тому, що  громадянин Франції, затриманий СБУ з великою кількістю зброї та вибухівки, готував теракти на Євро-2016, і підозрюють його швидше в контрабанді зброї, ніж в тероризмі, як заявили в українському відомстві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle.
"Цей молодий чоловік невідомий французьким спецслужбам, і судові інстанції зараз схиляються до ймовірного випадку контрабанди зброї", - сказав прокурор Тома Пісо, який займається цією справою.
Справу передали до відомства по боротьбі з організованою злочинністю після того, як засумнівалися, що мова йде про тероризм і загрози національній безпеці. Щодо екстрадиції затриманого в Україні француза, то, за словами прокурора, говорити про це ще рано - рішення про відправку відповідного запиту Україні ще не прийнято.
За даними газети La Repubblica, під час обшуків, проведених після затримання, правоохоронці знайшли футболку з екстремістськими написами і "речовини, за допомогою яких можна виготовити вибухівку". Однак джерела інформагентства Reuters, близькі до слідства, повідомляють, що виявлені речовини могли використовуватися і для виготовлення сільськогосподарських добрив, адже підозрюваний працював в аграрному кооперативі на північному сході Франції.
Нагадаємо,  Франція звернулася до України щодо співпраці у цій справі, проте, за даними Reuters, відповіді від Служби безпеки України до цих пір не отримала. СБУ раніше повідомляла про план затриманого вчинити 15 терактів під час проведення чемпіонату Європи з футболу у Франції.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?