Вибори президента США: Клінтон оголосила про історичну подію
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори президента США: Клінтон оголосила про історичну подію

Вибори президента США: Клінтон оголосила про історичну подію
Джерело:  BBC

Колишній державний секретар США Хілларі Клінтон

 оголосила про свою перемогу в боротьбі за висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії, назвавши цю подію "історичною віхою".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Після перемоги на праймеріз в Нью-Джерсі Клінтон стала першою в історії жінкою, номінованою великою партією на пост президента США. Вона назвала свою перемогу історичною віхою для всіх жінок.
"Завдяки вам ми досягли важливого рубежу. Вперше в історії нашої нації від однієї з великих партій на пост президента висувається жінка. Сьогоднішня перемога належить не одній людині. Це перемога поколінь", - сказала Клінтон, виступаючи перед своїми прихильниками в Брукліні після того, як стали відомі результати праймеріз Демократичної партії в Нью-Джерсі.
Політик подякувала своєму супернику Берні Сандерсу, зазначивши, що дискусія про нерівність доходів в США, на якій той будував свою кампанію, буде дуже важлива для американської політики.
Вона також закликала своїх прихильників об'єднатися проти кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, якого назвала непридатним для президентської посади.
Президент США Барак Обама  вже привітав Хілларі Клінтон з цією перемогою.
Раніше повідомлялося, що  Хілларі Клінтон посіла друге місце в рейтингу найбільш впливових жінок світу за версією американського журналу Forbes.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?