Всесвітній банк зробив радісну для України заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Всесвітній банк зробив радісну для України заяву

Всесвітній банк зробив радісну для України заяву
Джерело:  РБК Україна

У Світовому банку заявили, що українська економіка пройшла пік рецесії і в 2016 році повернулася до позитивної динаміки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
У присвяченій глобальним економічним перспективам доповіді Світового банку аналітики відзначили, що в 2016 році економіка України повернулася до позитивної динаміки, і в I кварталі зафіксовано зростання ВВП на рівні 0,1%. Таким чином, на думку аналітиків, в країні пройдено пік рецесії. Особливо відзначається зростання показників в західних областях України, які безпосередньо не зачеплені конфліктом на Донбасі. В цілому банк прогнозує зростання економіки України в 2016 році на рівні 1% ВВП, в наступному - 2%, а в 2018 році - 3%.
У той же час Світовий банк прогнозує зниження ВВП Росії в поточному році на 1,2% в результаті падіння обсягів приватних інвестицій і споживання. Однак уповільнення зниження обсягів економічної активності може свідчити, що РФ пройшла "дно" в ряді секторів. Експерти Світового банку прогнозують зростання ВВП країни вже в 2017 році.
Також в доповіді Світового банку прогнозується стабільність економічної ситуації в єврозоні, де зростання ВВП в наступні півтора року, на думку аналітиків, складе 1,6%.
Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що в цьому році очікує зростання ВВП на рівні 1,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?