Москаль видав новий компромат на Ющенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Москаль видав новий компромат на Ющенка

Москаль видав новий компромат на Ющенка

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль опублікував черговий компромат на третього президента України Віктора Ющенка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Москаля.
"На початку 90-х років Віктор Ющенко, будучи одним з керівників комерційного агропромислового банку "Україна", видав Юссефу Харесу (громадянин України з 1997, сирієць за походженням) кредит на суму 1,5 мільйона доларів США, який так і не був повернутий. Банк звернувся до суду з позовом про примусове стягнення грошей, проте юрист банку, який йшов на розгляд справи, був викрадений разом з оригіналами документів по Юссефу Харесу. За цим фактом в 2002 р. МВС України порушило кримінальну справу, яку так і не довели до логічного завершення", - заявив політик.
За словами Москаля, в 1997 р. Нацбанк України, головою якого в той час був Ющенко, видав фірмі "Харес-інкорпорейшен", яка належить Юссефу Харесу, 4,5 млн доларів кредиту. Харес перевів кошти до Франції на рахунок іншої створеної ним же компанії. За цим фактом прокуратура Києва провела перевірку і порушила кримінальну справу, проте, як і в попередньому випадку, слідство з незрозумілих причин не проводилося, хоча державі завдано значної шкоди.
Після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах Юссеф Харес став радником президента з питань іноземних інвестицій.
Геннадій Москаль направив звернення генеральному прокурору України Юрію Луценкц з проханням ретельно перевірити матеріали зазначених кримінальних справ, дати їм юридичну оцінку, а також поновити розслідування за фактом викрадення юриста банку "Україна".
Раніше Геннадій Москаль заявляв, що Віктор Ющенко "за передачу влади" Віктору Януковичу отримав $550 мільйонів.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?