Нардеп запідозрив ОБСЄ в шпигунстві на бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Нардеп запідозрив ОБСЄ в шпигунстві на бойовиків

Нардеп запідозрив ОБСЄ в шпигунстві на бойовиків
Джерело:  online.ua

Спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік

міг передавати дані про дислокацію українських військ бойовикам, вважає народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook депутата.


Зокрема, за словами нардепа, спеціальний представник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік з'ясовував місця дислокації ВСУ на Маріупольському напрямку. "Пан Сайдік вживав усіх заходів для того, щоб не бути ідентифікованим під час свого перебування в цьому р-ні - зокрема, пересуваючись як «звичайний» представник ОБСЄ в складі патруля, здійснив 05.06.2016 року виїзд в район н. п. Павлопіль. Під час спілкування з місцевим населенням пана Сайдіка цікавили питання місць розташування підрозділів ЗСУ в цьому районі", - написав Тимчук. За його словами, вже через кілька годин після поїздки Сайдіка в район Павлопілля прозвучала заява "заступника командувача корпусом МО ДНР" Басуріна, який оголосив, що "якщо з р-нів н. п. Павлопіль і Пищевик українські війська не будуть виведені найближчим часом, то керівництво ДНР буде вважати, що "місія ОБСЄ повністю підтримує агресивні дії української сторони", - упевнений Тимчук.


Він також повідомив, що 6 червня в Маріуполі в штабі місії ОБСЄ о 10.30 Мартін Сайдік провів зустріч з жителями Широкиного Новоазовського району, які зараз змушені тимчасово проживати в м. Маріуполі. "Під час зустрічі місцеві жителі вказали М.Сайдіку на той факт, що українська влада нібито затягує питання з розмінування території цього н.п., не вказавши на неможливість цих дій в силу постійних обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Під час зустрічі М .Сайдік вільно спілкувався російською мовою, знання мови він пояснив тим фактом, що працював в м. Москва (РФ) співробітником посольства Австрії", - резюмував Тимчук.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Росія будує нову військову базу на кордоні з Україною

у відповідь на збільшення військової присутності НАТО в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?