У Росії газети почали боротьбу з пропагандистським ТБ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії газети почали боротьбу з пропагандистським ТБ

У Росії газети почали боротьбу з пропагандистським ТБ
Джерело:  Дощ

У Росії регіональні видання, які входять в Альянс незалежних регіональних видань, почали боротьбу з пропагандою російських телеканалів - з 8 червня газети публікуватимуть в розділі телепрограм навпроти логотипу телеканалу НТВ попередження, що він поширює неправдиві відомості.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дождь.
За словами головного редактора Ревдинської газети "Міські вісті" і одного з організаторів акції Валерія Безпятих, він вже погодив текст звернення до видань-членів АНРВ з юристами, після чого відправив лист, в якому закликав звернути увагу на телепрограмі навпроти НТВ, що канал під виглядом журналістських матеріалів показує "спотворену інформацію або пропаганду".
За оцінками Безпятих, до акції на цьому тижні може приєднатися від 20 до 40 видань, а до наступного тижня їх число може досягти 100.
Ідейним натхненником акції стала газета "Якутськ вечірній", яка в кінці травня розмістила навпроти логотипу НТВ пам'ятку, що попереджає про те, що телеканал допускає "спотворення і неправдиві відомості". Пам'ятка в газеті з'явилася після виходу фільму "Боржники Держдепу", в якому стверджувалося, що газета отримувала кошти з іноземних джерел, пов'язаних з Держдепартаментом США. Також у фільмі розповідалося і про інші ЗМІ - агенцію "Тульські новини", телеканал ТВ-2 і газету "Челябінський робітник".
Громадська колегія зі скарг на пресу назвала фільм НТВ "помилковим доносом", в якому використовувалися "маніпулятивні способи впливу на свідомість глядачів". Колегія підтримала думку експерта Світлани Шайхітдінової, яка стверджувала, що фільм НТВ є "інформаційним продуктом, створеним політтехнологами з метою дискредитації керівників російських регіональних ЗМІ".
Нагадаємо, телеканал НТВ неодноразово випускав фільми, присвячені нібито викриттю російської опозиції. На початку квітня телеканал показав фільм, в якому нібито є постільні сцени між лідером опозиційної партії "ПАРНАС" Михайлом Касьяновим і його колегою Наталією Пелевіною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?