Грошей немає, але ви тримайтеся: путінський міст в Криму розділив долю пенсіонерів
Категорія
Світ
Дата публікації

Грошей немає, але ви тримайтеся: путінський міст в Криму розділив долю пенсіонерів

Грошей немає, але ви тримайтеся: путінський міст в Криму розділив долю пенсіонерів
Джерело:  online.ua

Фінансування проекту з будівництва моста через Керченску протоку тимчасово призупинено.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.
Будівництвом моста через Керченську протоку займалася компанія російського олігарха Аркадія Ротенберга «Стройгазмонтаж». У листі, направленому гендиректором «Стройгазмонтаж» Андрієм Кириленком на ім'я першого заступника міністра транспорту РФ Євгена Дітріха і глави Росавтодора Романа Старовойта, відзначається, що останній раз з російського бюджету гроші компанії на будівництво моста перераховували в грудні 2015 року, в той час як намічена на 2016 рік виплата 65,4 мільярдів рублів так і не була здійснена.
У листі Кириленко вказує, що компанія не може будувати міст черз Керченську протоку запланованими темпами і інвестувати в закупівлю дорогого будівельного обладнання через затримку оплати виконаних робіт. За словами джерела Forbes, через проблеми з фінансуванням на будмайданчику не вистачає оснащення.
На думку аналітиків Forbes, з 2016 року великі будівництва, включаючи Керченський міст, в масовому порядку переводяться зі звичного розширеного банківського обслуговування на казначейське.
«На будівництві об'єкта склалася вкрай критична ситуація», - зазначає в листі Кириленко. За його словами, подальші затримки з фінансуванням будівництва Керченського мосту неприпустимі.
Як повідомляв ONLINE.UA, після поїздки до Криму прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва зробили героєм веселої пародії. Російський політик сказав кримчанам, що грошей немає, але порадив їм "триматися". Ця фраза Медведєва прозвучала у відповідь на прохання пенсіонерів з Криму проіндексувати їм пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?