СБУ взялася за партію кума Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ взялася за партію кума Путіна

СБУ взялася за партію кума Путіна

Служба безпеки України перевіряє можливу причетність партії "Український вибір", ініціатором створення якої є екс-глава Адміністрації президента і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук, до сепаратистської діяльності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські новини.
"Перевірка на предмет можливої ​​причетності організації "Український вибір" здійснюється в рамках кримінального провадження від 25 квітня за фактами кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу", - йдеться у відповіді СБУ на запит видання.
При цьому, в СБУ зазначили, що офіційні звернення від міністра юстиції Павла Петренка з проханням перевірити діяльність організації Медведчука на сепаратизм у спецслужбу не надходили.
Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру порушити кримінальну справу стосовно лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?