Донецький губернатор розповів, як українізуватиме Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Донецький губернатор розповів, як українізуватиме Донбас

Донецький губернатор розповів, як українізуватиме Донбас
Джерело:  online.ua

Глава ВЦА Донецької області Павло Жебрівсьський

вважає, що в насильницькій українізації Донбасу немає необхідності, при цьому акцент у вивченні державної мови в регіоні повинен бути зроблений на системі освіти.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Жебрівського виданню "

Гордон

".


"Нікого не треба ламати з переходом на українську мову. У мене є вимога: держслужбовці повинні не тільки написати в анкеті, що знають українську мову, а й користуватися нею. У нас вже все колегії проходять українською мовою, всі спокійно говорять. Для цього знадобився один рік. У кожній райадміністрації працюють курси ділової української мови", - заявив Жебрівський. За його словами, українську мову в регіоні необхідно вивчати з дитячих садів і шкіл. "Дитячі садки вже на 100% україномовні, відповідно до закону про дошкільну освіту. Всі опорні школи будуть українськими. Це не означає, що ми закриємо російськомовні школи. Вони продовжать працювати і фінансуватися так само, як по всій країні. А я буду працювати цукеркою: доплачувати вчителям опорних шкіл", - підкреслив глава Донецької ВЦА.


На його думку, одним з об'єднавчих факторів в Україні повинна бути мова. "Це не означає, що всіх треба терміново переводити на українську мову, але поступово проводити державну політику українізації - мій конституційний обов'язок. Багато сперечаються, що зараз важливіше знати англійську. Згоден. Тільки спочатку нехай вивчать українську", - резюмував Жебрівський.


Як повідомляв ONLINE.UA, російський журналіст

Аркадій Бабченко вважає, що дії Росії по "захисту" російської мови в Україні

привели до остаточного розвороту вектора зовнішньої політики Києва з проросійського на прозахідний.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?