У Росії оголошено вирок ярому борцю з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії оголошено вирок ярому борцю з Путіним

У Росії оголошено вирок ярому борцю з Путіним
Джерело:  online.ua

Відомий підпалом дверей ФСБ на Луб'янці в Москві художник Петро Павленський визнаний винним і засуджений до штрафу в 500 тисяч рублів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза».
Вирок Павленському 8 червня оголосив Міщанський суд Москви. Обвинувачення просило засудити художника до штрафу в 2 мільйони рублів, однак суддя пом'якшила покарання. За словами судді, сума була знижена через перебування обвинуваченого під арештом і наявність у нього малолітніх дітей.
При цьому адвокати Павленського наполягали на повністю виправдувальному вироку. Захист вказував, що звинуваченню не вдалося довести наявність в діях художника складу злочину.
Суд також постановив стягнути з Павленського збиток за цивільним позовом, поданим військовою частиною 55002 ФСБ Росії в розмірі 481 тис. 461 рубля 83 копійки. Ця сума становить матеріальну шкоду від підпалу Павленським дверей.
Як повідомляв ONLINE.UA, художник-акціоніст Петро Павленський, протестуючи проти політики президента РФ Володимира Путіна, підпалив двері будівлі ФСБ, за що і був заарештований. Під час суду над Павленським прокурор заявив, що будівля ФСБ на Луб'янці має культурну цінність, оскільки там "утримувалися під арештом видатні діячі культури". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?