Ватажок ДНР натякнув на плани захоплення АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажок ДНР натякнув на плани захоплення АЕС

Ватажок ДНР натякнув на плани захоплення АЕС
Джерело:  online.ua

Ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко заявив про те, що бойовики готові "взяти під контроль" Запорізьку АЕС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт сепаратистів.
Зокрема, в ході "прес-конференції" Захарченко заявив про те, що його "турбує" АЕС в Запоріжжі. "Коли гримнув Чорнобиль, північно-західний вітер через Білорусію і Прибалтику доніс радіоактивні дощі до Скандинавії. А ми ж поруч", - вважає Захарченко.
"Не буду лукавити. Є серед моїх соратників гарячі люди, які тільки через те, щоб взяти під контроль Запорізьку АЕС, пропонують висунутися в ваш бік. Їхні аргументи зрозумілі. Якщо влада, що в Києві, що в Запоріжжі, проявляє таку злочинну, жахливу недбалість, то ми можемо зіткнутися з ситуацією з сумного анекдоту про "мавпу з гранатою", - зізнається в своїх планах терорист. "Ви ж погодитеся з тим, що у мавпи гранату краще відібрати, навіть якщо доведеться їй по голові дубиною тріснути? Ось і деякі мої товариші кажуть: якщо ми самі під контроль цю ситуацію не візьмемо, можемо загинути взагалі всі - і донбасівці, і запорожці, і багато хто ще", - продовжує Захарченко.
За його словами, він "стримує гарячі голови, тому що все ще сподівається на тверезість і розумний егоїзм європейців, яких теж чаша ця не мине". "Можливо, я зайвий оптиміст? Київській владі і їх ставленикам в регіонах я не вірю ні на копійку і, більш того, не впевнений в їх адекватності, але європейці-то повинні, нарешті, злякатися? Почуття самозбереження має спрацювати? Але поки ми уважно стежимо за тим, що відбувається навколо АЕС на південному Сході України, і аналізуємо обстановку. І приймемо рішення в разі, якщо ситуація почне виходити з-під контролю", - резюмував ватажок бойовиків так званої ДНР.
Як повідомляв ONLINE.UA, 7 червня, група хакерів зламала сайт "глави" так званої ДНР Олександра Захарченка. На сторінці сайту хакери розмістили звернення, в якому лідер бойовиків зізнається у своїй повній неспроможності, а також розсипається в компліментах президенту Петру Порошенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?