Савченко зробила гучну заяву про статус учасника АТО: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Савченко зробила гучну заяву про статус учасника АТО: опубліковано відео

Савченко зробила гучну заяву про статус учасника АТО: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Український нардеп і льотчиця Надія Савченко, яка відвідала зону АТО, розповіла, чому відмовляється від звання "учасника бойових дій" на Донбасі.
Про це вона заявила на прес-конференції 8 червня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
Савченко коротко описала, яких українських бійців бачила в АТО: "Я начулася багато чого на фронті. Підходять до мене хлопці і кажуть: "Поверніть нас. Уже навоювалися, втомилися". А інші стоять на передовій вже два роки. Вони навіть не оформлені в армії, просто добровольці. Вони стоять, вони готові вмирати за Україну".
"Все залежить від внутрішнього патріотизму людини. Хтось приїжджає в зону АТО на 2-3 дні, щоб отримати корочку і по закінченні цієї божевільної ситуації на Донбасі ми матимемо цілу країну АТО-шників, з якими ми не будемо знати, що робити, оскільки пільги хлопців, які повернулися з війни, лягатимуть на їх матерів, батьків, дружин, дітей", - розповіла нардеп.
Також вона запропонувала спосіб, як уникнути подібної ситуації: "Щоб цього уникнути, я, наприклад, повернувшись (у мене, наприклад, звання учасника бойових дій є ще після Іраку), вирішила для себе, що відмовлюся від учасника бойових дій. Тому що я повернуся з руками і ногами, я не каліка. І я не вважаю за необхідне брати за це якусь грошову винагороду у народу, який живе і без того бідно. Я пропоную це зробити всім хлопцям, виключаючи ту категорію, що справді залишилися інвалідами після війни, їм потрібна допомога".
"Навіть після Другої світової війни ветеранів почали поважати тільки тоді, коли країну підняли з руїни. І зараз також я хочу підняти Україну з руїни після війни, поставити на ноги, жити заможно, підняти економіку, і тільки потім ми думатимемо про те, що потрібно подякувати тим, хто відстоював країну на передовій", - підкреслила Надія Савченко.



Як повідомляв ONLINE.UA, Надія Савченко попередила про можливу "дуже жорстоку війну" на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?