Легендарну російську тенісистку жорстко покарали за допінг
Категорія
Спорт
Дата публікації

Легендарну російську тенісистку жорстко покарали за допінг

Легендарну російську тенісистку жорстко покарали за допінг
Джерело:  ITF

Міжнародна федерація тенісу (ITF) дискваліфікувала  відому російську тенісистку Марію Шарапову, яка раніше провалила допінг-тексти, на два роки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ITF.


Термін дискваліфікації починається з 26 січня 2016 року, а тому тенісистка не зможе виступити на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, які пройдуть з 5 по 21 серпня цього року.


Сама 29-річна Шарапова написала в Facebook, що збирається оскаржити рішення ITF в Спортивному арбітражному суді. Також вона додала, що спочатку її хотіли дискваліфікувати її на 4 роки.


"Не дивлячись на те, що суд правильно прийшов до висновку, що я ненавмисно порушувала антидопінгові правила, я не можу прийняти невиправдано жорстку дворічну дискваліфікацію. Трибунал, члени якого були відібрані ITF, вирішив, що я нічого навмисно не робила, але в той же час вони усувають мене від тенісу на два роки. Я негайно оскаржу ту частину рішення, що стосується дискваліфікації, в Спортивному арбітражному суді", - написала Шарапова.


Нагадаємо, 7 березня Шарапова влаштувала спеціальну прес-конференцію і заявила, що в її допінг-пробі, взятій під час виступу на Відкритому чемпіонаті Австралії, знайдені сліди мельдонію, і вона була  тимчасово відсторонена з 12 березня.


Мельдоній був внесений до списку заборонених речовин Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) з 1 січня цього року. Він є забороненою субстанцією як в змагальний, так і позазмагальні періоди, і відноситься до класу "Гормони і модулятори метаболізму". Тенісистка пояснила, що вживала препарат протягом десяти років і не знала про заборону.


Як повідомляв ONLINE.UA, слідом за Шарапової  на допінгу попався також росіянин Семен Єлістратов, який став Олімпійським чемпіоном Сочі в змаганнях з шорт-треку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?