Американський військовий з АТО розвіяв пропаганду прихильників "Новоросії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Американський військовий з АТО розвіяв пропаганду прихильників "Новоросії"

Американський військовий з АТО розвіяв пропаганду прихильників "Новоросії"

Американський військовий Брайан Боенджер

з легендарної 101-ї повітряно-десантної дивізії, який воює на Донбасі, розвіяв пропаганду прихильників так званої "Новоросії" про те, що іноземці в зоні АТО - це найманці, які воюють за гроші.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Радіо Свобода

.


"Ну, якщо я воюю за гроші, то я найменш оплачуваний найманець на цій планеті. Я б міг піти воювати в Blackwater (так до 2009 року називалася одна з найбільших приватних військових компаній в США, нині Academi. - РС) і заробляти кілька сотень тисяч доларів на рік. Але я поїхав в Україну і весь минулий рік воював взагалі безкоштовно. Та й цього року теж, крім двох останніх місяців, за які я заробив кілька сотень доларів. У Штатах я можу стільки за добу заробляти на роботі з мінімальною оплатою", - розповів боєць.


Він також розповів, чому поїхав воювати на Донбас.


"Україна з моменту проголошення незалежності від СРСР була другом і союзником США. Її солдати допомагали нам, гинули на наших війнах, допомагали в глобальній війні з тероризмом. Ми були б поганими друзями, якби після того, як вони допомогли нам, не допомогли б їм", - зазначив Боенджер.


Відповідаючи на питання, чи відчуває він провину за американську владу, яка не виконала зобов'язання, взяті в рамках Будапештського меморандуму про територіальну цілісність України, він сказав:


"Я б не сказав, що слово "провина" тут підходить. Україна - наш друг і союзник, і ми зобов'язані допомагати нашим союзникам, в якій би точці Землі це не знадобилося. Це моя особиста думка. Україна допомогла США, коли відмовилася від ядерної зброї в рамках Будапештського меморандуму. Весь світ, не тільки Америка, сказав Україні: відмовтеся від ядерної зброї, і ми допоможемо, якщо вас хтось атакує. Наші політики говорять за нас. Якщо вони дають обіцянку - це і ми даємо обіцянку. Якщо не можеш виконати обіцянку - не треба її давати", - зазначив Боенджер.


Раніше повідомлялося, що

українські військові з передової на Донбасі розповіли про те, що ситуація навколо Авдіївської промзони, Донецького аеропорту і шахти Бутівка знову загострилася

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?