В Україні відбулося нове масштабне підвищення тарифів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відбулося нове масштабне підвищення тарифів

В Україні відбулося нове масштабне підвищення тарифів
Джерело:  online.ua

Тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення

для населення будуть підвищені майже в два рази з 1 липня 2016 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

Інтерфакс-Україна

».


"Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні тисяча сорок три грн за 1 Гкал", - відзначили в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.


У відомстві підкреслили, що збільшення тарифів відбувається в основному за рахунок зростання паливної складової. Коригування складової пов'язане зі зміною тарифів на газ: якщо раніше на паливну складову доводилося 400 грн в вартості 1 Гкал тепла (75% вартості), то з 1 липня ця цифра склала 874 грн (84% вартості).


У НКРЕКУ при цьому зазначили, що затверджена Кабміном ціна газу для теплокомуненерго на рівні 4942 грн за 1 тис. куб м є найнижчою на ринку. У відомстві стверджують, що моніторинг за чотири місяці поточного року показує: промисловість купувала газ за ціною від 5433 грн за 1 тис. куб. м до 6880 грн за 1 тис. куб. м.


"Комісія приймала рішення прозорим способом. Коли ми отримали рішення Кабміну, ми провели моніторинг цін. Ми звертали увагу на рівень доходів населення і систему субсидій", - зазначив голова НКРЕКУ Дмитро Вовк.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в Україні з 1 червня 2016 року тарифи на гаряче водопостачання зросли до 63-78 грн за кубометр

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?