У Меркель заявили про нереалістичні бажання України щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Меркель заявили про нереалістичні бажання України щодо Донбасу

У Меркель заявили про нереалістичні бажання України щодо Донбасу
Джерело:  Укрінформ

В уряді Німеччини під керівництвом канцлера Ангели Меркель назвали нереалістичною ідею української влади про відправку на Донбас поліцейської місії ОБСЄ в кількості п'яти тисяч осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Спеціальний уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань головування в ОБСЄ і координатор міжгромадської співпраці з Росією, Центральною Азією і країнами Східного партнерства Гернот Ерлер заявив, що питання відправки на Донбас поліцейської місії обговорюється на різних рівнях і поки залишається не вирішеним.
"З цього (питання - ред.) триває дискусія, вона ще не закінчена, рішення ще не готове. Дискусія, мабуть, ще буде тривати деякий час", - сказав він.
За його словами, ведуться переговори про те, як взагалі організувати таку поліцейську місію: якою вона має бути за чисельністю, як повинен бути налагоджений її зв'язок зі звичайною поліцією на місцях. Немає єдиної позиції і в тому, що стосується кількості поліцейських. За словами політика, є, наприклад, пропозиція про 500 поліцейських.
"Україна на конференції з безпеки в Мюнхені висунула ідею про місію в 5 тисяч. Це немислимо важко, оскільки це повинні бути фахівці, люди, які мають військову освіту і досвід. Для поліцейської місії також потрібні добре підготовлені люди. Тому ця пропозиція просто нереалістична" , - зазначив Ерлер.
Він додав, що на політичному рівні представлені "пропозиції української сторони і коментарі російської сторони".
"Є міркування створити поліцейську місію, яка може бути певним чином оснащена, проте це не місія ОБСЄ, а інша, але пов'язана з ОБСЄ, під її егідою", - сказав представник німецького уряду.
Відповідаючи на питання про те, чи дійсно російська сторона погодилася з тим, щоб співробітники місії могли мати при собі особисту зброю (пістолети), Ерлер сказав:
"Путін висловився в тому дусі, що пістолети можуть мати при собі тільки люди, що перебувають безпосередньо на лінії розмежування, де ситуація найбільш небезпечна, там частина поліцейських може бути оснащена".
Політик зазначив, що якщо говорити про забезпечення безпеки під час виборів на окупованому Донбасі, на це немає згоди Росії. За його словами, така поступка з боку Москви не стала "занадто великим кроком вперед" і не дає підстав говорити про те, що сторони стоять на порозі згоди.
Нагадаємо, раніше в Росії спростували свою згоду на розгортання збройної міжнародної поліцейської місії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?