Суперечки про статус Донбасу: Парубій запропонував варіант
Категорія
Політика
Дата публікації

Суперечки про статус Донбасу: Парубій запропонував варіант

Суперечки про статус Донбасу: Парубій запропонував варіант
Джерело:  online.ua

Спікер ВР Андрій Парубій вважає, що норму щодо статусу Донбасу не можна вилучити з проекту змін до Конституції, однак законопроект можна повторно відправити до Конституційного суду без відповідної норми.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
За словами Парубія, процедура внесення змін до Конституції з приводу децентралізації може бути запущена спершу і без норми про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей.
"Єдине, що ми можемо зробити, - повернутися до самого початку. Тобто рішення про вилучення пункту і повторне направлення до Конституційного суду - фактично повернутися на шлях з самого початку", - заявив спікер ВР.
Парубій підкреслив, що, згідно з висновком юристів, в текст законопроекту про внесення змін до Конституції не можуть бути внесені будь-які зміни між першим і другим читанням. "Навіть кому ми не можемо виправити", - сказав Парубій.
"Простого рішення немає. Ми не зможемо цей пункт зняти між першим і другим читанням, а повернення до початку розгляду - це повинно бути відповідальне політичне рішення", - вважає голова Верховної Ради.
На думку Парубія, в ВР можуть знайтися голоси за конституційні зміни в частині децентралізації, якщо в законопроекті не буде норми про порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької та Луганської областей.
Як повідомляв ONLINE.UA, Держдепартамент США вимагає "особливого статусу" для Донбасу, амністії бойовиків і організації виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей вже в липні 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?