Деканоїдзе озвучила величезну кількість поліцейських, які охоронятимуть гей-парад
Категорія
Україна
Дата публікації

Деканоїдзе озвучила величезну кількість поліцейських, які охоронятимуть гей-парад

Деканоїдзе озвучила величезну кількість поліцейських, які охоронятимуть гей-парад
Джерело:  interfax.com.ua

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе розповіла, що безпека під час проведення "Маршу рівності" в Києві, запланованого на 12 червня, забезпечуватимуть 6 тисяч правоохоронців.
Про це повідомляє з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"6 тис. поліцейських забезпечуватимуть безпеку під час "Маршу рівності" в Києві. Будуть організовані спеціальні фільтраційні пункти... З них (правоохоронців) 350 патрульних, близько тисячі бійців Національної гвардії і особовий склад ГУ Нацполіції в Києві", - сказала вона.
За словами Деканоїдзе, поліція пропрацювала план своїх дій на час до початку маршу і після нього, а також забезпечуватиме правопорядок на протязі всього дня. Вона зазначила, що в цей же день відбудеться матч збірної України зі збірною Німеччини на Євро-2016, тому поліція буде також посилено працювати в місцях масового скупчення людей. Глава київської Нацполіції закликала громадян повідомляти по телефону "102" про будь-яких підозрілих осіб, які можуть здійснювати правопорушення під час гей-параду.
Крім того, вона спростувала повідомлення в ЗМІ і соцмережах про нібито масові відмови поліцейських в забезпеченні правопорядку на "Марші рівності".
"Заявляю - такого немає (відмов). Кожен поліцейський, який склав присягу, розуміє і усвідомлює свою відповідальність. Це наша робота - захищати наших громадян", - зазначила Деканоїдзе.
Головним відповідальним за забезпечення правопорядку призначений начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко. Він розповів, що крім об'єднаного загону київської поліції, будуть задіяні зведені загони кількох регіонів, а також підкреслив, що добровольчі формування, створені на базі добровольчих батальйонів МВС, які не будуть задіяні в охороні порядку на марші, а охоронятимуть порядок "в інших місцях" столиці.
Начальник київської поліції повідомив, що основний маршрут "Маршу рівності" пройде від вул. Володимирська до Площі Льва Толстого. За його словами, з організаторами вже узгоджені місця збору і "шляхи евакуації". Доступ до цієї території буде обмежений.
Крищенко також розповів, що будуть створені фільтраційні пункти з металевими рамками і рамками детектора, службовими собаками, але це не стане перешкодою для проходу бажаючих приєднатися до маршу. Також очікується присутність представників дипломатичних місій, європейських інституцій та кількох європейських громадських організацій.
Він запевнив, що поліція застосовуватиме силу тільки в разі крайньої необхідності.
"Поліція налаштована в першу чергу на застосування превентивних заходів", - підкреслив Крищенко, додавши, що спеціальних заявок на проведення протестних акцій наразі немає.
Раніше повідомлялося, що "Правий сектор" має намір блокувати Фестиваль Рівності для сексуальних меншин в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?