У Полтаві розгорається корупційний скандал із податківцями
Категорія
Україна
Дата публікації

У Полтаві розгорається корупційний скандал із податківцями

У Полтаві розгорається корупційний скандал із податківцями

Генеральна прокуратура

заявила про проведення обшуків в Полтавській обласній податковій службі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


У ГПУ розповіли, що операція проводиться спільно з Нацполіцією. Процесуальне керівництво веде Генпрокуратура. Глава прес-служби Національної поліції Ярослав Тракало в свою чергу повідомив, що обшуки в приміщенні обласної Фіскальної служби проводять співробітники Нацполіції. За його словами, це слідчі головного слідчого управління Нацполіції і оперативники департаменту захисту економіки.


"Вони проводять санкціоновані обшуки в рамках кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем працівниками ДФС в Полтавській області. Слідчі дії тривають", - сказав Тракало.


За словами прес-секретаря генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган, обшук санкціонував Печерський суд Києва.


"Це системний робочий процес, організований новим генпрокурором, з розслідування злочинів, пов'язаних з незаконним відшкодуванням податку на додану вартість підприємствами України", - сказала вона.


Про обшук у полтавських податківців повідомив також і депутат від БПП

Володимир Ар'єв

. За його словами, їх підозрюють у "кришуванні" конвертаційних центрів.


"У посадових осіб Полтавської облподаткової ГПУ під час обшуку знайшла телефони, в яких зафіксовані відкати за відшкодування ПДВ. Брали по 19% від суми. І на цьому далеко не кінець", - написав нардеп в Facebook.


Раніше повідомлялося, що

в Генпрокуратурі порушили кримінальну справу на нардепа від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і порушення рівноправності українців

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?