Скільки коштуватиме долар наступного року: Кабмін дав прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки коштуватиме долар наступного року: Кабмін дав прогноз

Скільки коштуватиме долар наступного року: Кабмін дав прогноз
Джерело:  apostrophe.ua

У Кабінеті міністрів прогнозують, що середньорічний курс гривні в наступному році складе 27,2 $/грн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф. Економіка.
У пояснювальній записці до проекту бюджету на 2017 рік йдеться, що "обмінний курс гривні до долара США врахований в редакції відповідно до пропозицій Національного банку".
Бюджетний кодекс зобов'язує НБУ готувати прогноз курсу гривні. Однак раніше глава Нацбанку Валерія Гонтарева дала зрозуміти, що прогноз курсу - це не прерогатива центробанку.
"Національний банк відповідає за інфляцію, цінову стабільність і фінансову стабільність в державі", - заявила Гонтарева ще на початку лютого.
Раніше повідомлялося, що Нацбанк України своєю новою постановою скасував вимогу знімати копію паспорта при купівлі валюти, якщо сума покупки не перевищує 150 тисяч гривень ($6 тис), а також дозволив банкам змінювати курси купівлі / продажу валюти протягом операційного (робочого) дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?