Порошенко розповів, скільки грошей знайшов на відновлення Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко розповів, скільки грошей знайшов на відновлення Донбасу

Порошенко розповів, скільки грошей знайшов на відновлення Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє направити додатково понад 3 млрд гривень на відновлення Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
"Ми зробили все можливе для того, щоб знайти більш 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької і Луганської областей, і будуть використані для якнайшвидшого фінансування відновлення постраждалого Донбасу", - зазначив глава держави в ході телемосту з Краматорськом, де були присутні керівництво Донецької та Луганської областей.
Порошенко особливо підкреслив, що агресія Росії завдала величезної шкоди Україні: відібрала життя українських воїнів і мирного населення, зруйнувала будинки, школи, лікарні, дитячі сади і об'єкти інфраструктури. "Кожен громадянин, який пережив таке горе, як окупація зі щоденними обстрілами, втрату близьких або тимчасову неможливість повернутися до рідного дому, - повинен бачити, що держава піклується про нього", - акцентував президент.
За його словами, кошти в першу чергу будуть спрямовані на ремонт 21 школи, на відновлення 23 амбулаторій і 29 дитячих садків. Вартість проектів з реконструкції об'єктів соцінфраструктури складе більше 1 млрд гривень. Фінансування передбачено для 113 об'єктів водопостачання та водовідведення.
При цьому в Луганській області влада має намір привести в робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт і відновлення 6 зруйнованих мостів. Також передбачені кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.
Порошенко підкреслив, що всі кошти, спрямовані на Донбас, будуть контролюватися. "Буде застосована система державних електронних закупівель Prozorro", - додав президент.
Глава держави також нагадав про плани щодо створення Фонду міжнародних партнерів України, який дозволить залучити додаткові фінансові ресурси для відновлення Донбасу.
Як повідомляв ONLINE.UA, влітку стартує проект, згідно з яким протягом найближчого року переселенці із зони АТО на Донбасі і незаможні громадяни в Харківській, Полтавській та Львівській областях зможуть почати власний бізнес і отримати безповоротну допомогу на його розвиток в розмірі до 100 тис. грн.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?