В Україні назвали останню перешкоду для безвізового режиму з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні назвали останню перешкоду для безвізового режиму з ЄС

В Україні назвали останню перешкоду для безвізового режиму з ЄС
Джерело:  5 канал

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що для того, щоб українці змогли  їздити до країн Євросоюзу без віз, ЄС повинен сформулювати норму щодо алгоритму припинення дії безвізового режиму з усіма країнами-членами Шенгенської угоди в разі зростання міграційних потоків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  5 канал.
"Я переконаний в тому, що безвізовий режим України з Європейським Союзом буде. Ми прийдемо до цього фінішу, ми перетнемо цю лінію і будемо їздити в країни шенгенської зони з біометричними паспортами без віз. Але залишилося пройти певний шлях, і цей шлях пройти залишилося не нам, тому що ми свій шлях вже пройшли і ми виконали все, що від нас вимагалося... свій шлях повинен пройти Європейський Союз", - сказав він.
За словами посла, Євросоюз повинен сформулювати норму щодо алгоритму припинення дії безвізового режиму з усіма країнами-членами ЄС у разі зростання міграційних ризиків.
"Остання перепона, яку потрібно подолати Європейському Союзу - це сформулювати вже відому завдяки ЗМІ норму, яким чином буде припинятися дія безвізового режиму не тільки для України, не тільки для Грузії, а для будь-якої країни, у якій є безвізовий режим з ЄС у разі, якщо будуть різко зростати міграційні ризики", - сказав представник МЗС.
Кулеба також додав, що на засіданні країн-членів Євросоюзу в п'ятницю, 10 червня, не варто чекати важливих рішень, оскільки європарламентарі будуть обговорювати виключно алгоритм дії цієї норми.
Нагадаємо,  в Комітеті закордонних справ Європарламенту заявили, що надання безвізового режиму для України не повинно розглядатися в одному пакеті з Грузією.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?