В Україні розбили ще один міф російської пропаганди: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розбили ще один міф російської пропаганди: опубліковано відео

В Україні розбили ще один міф російської пропаганди: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХ" Михайло Гончар розвіяв міф російської пропаганди про те, що без російського газу Україна просто не виживе і зникне як така.


Про це вона сказав в своєму відеоблозі на ONLINE.UA.


"Відомо, що готувати сани на зиму потрібно з літа. Саме тому «Нафтогаз України», виходячи з положень чинного контракту 2009 року, написав черговий, я підкреслюю – черговий лист, традиційний лист, який робиться, по суті, щоквартально, «Газпрому». Але не з уклінним проханням відновити постачання газу в Україну, як це подається, перш за все, російськими ЗМІ, а також ретранслюється в ряді українських засобів масової інформації, а просто з пропозицією щодо умов постачання газу в Україну, щодо того, щоб вони були конкурентоздатними. І, якщо вони будуть конкурентоздатними на тлі європейських газових постачань, може бути відновлення газового співробітництва цього року. Бо, як відомо, починаючи з листопада минулого року, Україна не імпортувала ні кубометра російського газу. І це само по собі є досягненням. Ми пройшли зимовий період вперше без жодного кубометра газпромівського газу", - розповів він.


За словами Гончара, Україна і довше може обходитися без російського газу.


"Себто, луснув абсолютно міф російської пропаганди про те, що без російського газу Україна ну просто не виживе і взагалі зникне як така. Тому, звісно, багато хто, базуючись на пропагандистських посилах російських ЗМІ, відчув, що пахне якоюсь газовою капітуляцією чи зрадою. Насправді, це не так. Ми й надалі можемо обходитись без російського газу, бо практично, як я вже сказав, півроку ми спокійно без цього проходимо: і опалювальний період, і зараз", - зазначив він.


Президент Центру глобалістики підкреслив, що в період російський агресії українці серйозно скоротили обсяги споживання газу.


"Секрет простий: ми скоротили серйозно обсяги споживання газу. Звісна справа, що не варто цим сильно пишатись, тому що це наслідок падіння промислового виробництва, наслідок російської агресії. Але, тим не менше, це був доволі розумний підхід, пов’язаний з тим, щоб у період агресії Росії мінімізувати залежність від неї та використати максимально інші можливості. І ці інші можливості були створені спільно з нашими європейськими партнерами, передусім зі Словацькою Республікою, з території якої ми й отримуємо основний газовий потік, альтернативний російському", - сказав Гончар.


#####VIDEO _885711#####


Більше  дивіться у відеоблозі Михайла Гончара на ONLINE.UA: Секрет перемоги України в газовій "війні" з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?