ЄС прийняв гучне рішення про безвізовий режим для України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС прийняв гучне рішення про безвізовий режим для України

ЄС прийняв гучне рішення про безвізовий режим для України

Євросоюз відклав прийняття рішення щодо  надання Україні безвізового режиму  до вересня цього року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.
Як зазначає The Wall Street Journal з посиланням на європейських дипломатів, Комітет постійних представників країн ЄС на своєму засіданні в середу, 8 червня, не зміг прийти до одноголосної згоди з питання надання безвізового режиму для України, Грузії і Косово. Згідно з джерелами, надання безвізового режиму гальмує Німеччина, яка висловлює стурбованість щодо грузинських організованих злочинних угруповань.
У середу, 8 червня, Німеччина попросила Єврокомісію представити доповідь щодо присутності грузинських злочинців в країнах ЄС. У той же час Італія і Франція закликають дочекатися схвалення загального механізму призупинення безвізового режиму.
За словами дипломатів, є також країни, які не хочуть приймати рішення щодо безвізового режиму для України, Грузії і Косово до того, поки не буде розглянуто запровадження безвізового режиму для Туреччини.
Нагадаємо,  в Комітеті закордонних справ Європарламенту заявили, що надання безвізового режиму для України не повинно розглядатися в одному пакеті з Грузією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?