У Обами зробили несподівану заяву щодо Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Обами зробили несподівану заяву щодо Донбасу

У Обами зробили несподівану заяву щодо Донбасу

Радник президента США із зовнішньої політики Сьюзан Райс висловила надію, що Мінські угоди щодо конфлікту на Донбасі будуть виконані до закінчення президентських повноважень Барака Обами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Це може бути реалізовано до завершення повноважень Адміністрації (Обами), якщо РФ продемонструє політичну волю. Якщо росіяни хочуть вирішити це питання, а у нас є підстави вважати, що вони хочуть, у нас буде можливість домогтися цього", - сказала вона в інтерв'ю Washington Post.
За словами радника Обами, в США напружено працюють над виконанням своєї частини зобов'язань Мінських угод.
"Ми впевнені, що при достатній рішучості як з боку Росії, так і з боку України, у нас є можливість вирішити цю ситуацію, імплементувати Мінські домовленості за час, що залишився. І ми напружено працюємо над тим, щоб виконати свою частину в реалізації цього плану. Чи відбудеться це - я не знаю. Але це те, що ми можемо і повинні зробити", - додала Райс.
Раніше помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що економічні санкції проти Росії, впроваджені через її агресію в Україні, стримують президента РФ Володимира Путіна від захоплення українських територій.
Крім того, незалежний російський політолог Дмитро Орєшкін заявляв, що президент РФ Володимир Путін має намір максимально "тягнути резину" на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?