Аваков пригрозив відставкою через бойовиків ДНР-ЛНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков пригрозив відставкою через бойовиків ДНР-ЛНР

Аваков пригрозив відставкою через бойовиків ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Глава МВС Арсен Аваков  заявив про те, що ніколи не погодиться зі створенням «народної міліції» в так званій ДНР, і в разі появи "особливої ​​поліції", що не підкоряється нікому, йому доведеться піти у відставку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
За словами Авакова, можливе створення "народної міліції" в окупованих районах Луганської та Донецької областей є неконституційним.
"У Мінських угодах прописані проекти типу "народна міліція", що не підкоряється МВС України. Я не приймаю цього пункту, та ніколи не прийматиму. І мене ніхто не змусить", - заявив Аваков.
"Поліція повинна бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, що не підкоряється нікому, не буде. Принаймні, це моя позиція. Може бути, парламент вирішить інакше, але в цьому випадку я піду у відставку" , - підкреслив Аваков.
Він також додав, що як міністр буде виконувати «лише те, що лежить в розрізі моєї совісті і моїх повноважень".
У той же час ідею введення міжнародної поліцейської місії на Донбас Аваков оцінив позитивно, але акцентував на тому, що це буде можливо тільки за умови відновлення контролю України кордону і відсутності військ РФ на українській території.
"Вона (міжнародна поліцейська місія - ред.) намагається виступити арбітром, не допускати зіткнень. Будемо вважати, що це можливо в цій складній ситуації", - вважає Аваков.
На його думку, число учасників міжнародної поліцейської місії на Донбасі має становити близько 5 тисяч осіб.
Як повідомляв ONLINE.UA, Арсен Аваков розповідав про грандіозну ротацію, яка буде в суддів після ухвалення Верховною Радою законів, які змінили судову системи України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?