Рішення ЄС про безвізовий режим: з'явилися сумні для України подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Рішення ЄС про безвізовий режим: з'явилися сумні для України подробиці

Рішення ЄС про безвізовий режим: з'явилися сумні для України подробиці

Європейський Союз відклав впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС як мінімум до осені, проте не виключені і подальші затримки через політичні причини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Як зазначає видання, причини затримки введення безвізового режиму для України - політичні. Перш за все, мова йде про бажання ЄС створити запобіжний механізм, який дозволить Брюсселю швидко зупинити безвізовий режим при необхідності, а також пост-механізм, який дозволив би зупинити безвізовий режим у випадку, якщо Україна почне скасовувати реформи.
Таким чином, зараз отримання безвізового режиму у вересні є найоптимістичнішим варіантом. Однак існує серйозна загроза, що на шляху схвалення "безвіза" з'являться нові перешкоди. Перш за все ситуація буде залежати від того, чи не зміниться календар розгляду механізмів призупинення безвізового режиму, а також як швидко країнам Євросоюзу вдасться досягти компромісу.
Крім того, не виключено, що Україна сама може стати перешкодою для прийняття рішення, не впроваджуючи належним чином реформи або навіть скасовуючи їх.
Раніше в МЗС України заявили, що для того, щоб українці змогли їздити до країн Євросоюзу без віз, ЄС повинен сформулювати норму щодо алгоритму припинення дії безвізового режиму з усіма країнами-членами Шенгенської угоди в разі зростання міграційних потоків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?