У СБУ розповіли, де в Україні мало не з'явилася нова "народна республіка"
Категорія
Україна
Дата публікації

У СБУ розповіли, де в Україні мало не з'явилася нова "народна республіка"

У СБУ розповіли, де в Україні мало не з'явилася нова "народна республіка"
Джерело:  online.ua

Згідно з інформацією СБУ, у 2015 році здійснювалися спроби створення "Бессарабської народної республіки" на базі дев'яти районів Одеської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За словами голови СБУ Василя Грицака, ці спроби були інспіровані "спецслужбами іноземних держав". "До квітня 2015 року планувалося, підірвавши два мости, створити "Бессарабську народну республіку" на базі дев'яти районів. Ми вилучили купу документів, які свідчать про те, що був уже кандидат на Південну Бессарабію. За виявленими нами даними, планувався візит "зелених чоловічків" з території Придністров'я, а далі - дестабілізація обстановки в Молдові, Румунії, і поширення на Європу гібридної війни", - заявив глава СБУ в ході відкриття першої громадської приймальні СБУ в Одесі.
Він також висловив упевненість, що з того часу багато що змінилося завдяки злагодженій роботі СБУ та інших органів, і тепер ймовірність проявів сепаратизму в Одеській області є дуже низькою.
Грицак також додав, що екстремістську діяльність в Україні фінансує Росія. За його словами, деякі політики "другого-третього ешелонів" таємно зустрічаються з представниками колишніх українських політичних еліт, які втекли до Росії, і отримують від них і від спецслужб РФ фінансування для дестабілізації ситуації в Україні.
За його словами, протягом минулого року було знешкоджено діяльність 26 ДРГ за межами зони АТО, а в 2016 році в Україні було попереджено більше 10 терактів.
Як повідомляв ONLINE.UA, СБУ перевіряє можливу причетність партії "Український вибір", ініціатором створення якої є екс-глава Адміністрації президента і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук, до сепаратистської діяльності.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?