В Україні прийняли резонансне рішення щодо пенсій суддів: у соцмережах дивуються
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні прийняли резонансне рішення щодо пенсій суддів: у соцмережах дивуються

В Україні прийняли резонансне рішення щодо пенсій суддів: у соцмережах дивуються
Джерело:  interfax.com.ua

На засіданні Конституційного Суду України в п'ятницю, 10 червня, було прийнято рішення про визнання неконституційним обмеження максимального розміру довічного грошового утримання суддів у відставці сумою 10 тисяч 740 гривень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Зокрема за конституційним поданням Верховного Суду України Конституційний суд визнав не відповідними Конституції України (неконституційними) положення ч.3, абзаців 1, 2, 4, 6 ч.5 ст.141 закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 7 липня 2010 м і положення п.5 розділу III "Прикінцеві положення" закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" від 2 березня 2015 р щодо обмеження довічного грошового забезпечення суддів у відставці.
Крім того, положеннями ст. 141 закону передбачається, що з 1 січня 2017 року виплати щомісячного довічного грошового забезпечення на період роботи на посадах, які дають право на його призначення, а також право на призначення пенсій, призупиняється, і на цей період виплачується пенсія відповідно до загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Ці положення закону вказують, що максимальний розмір щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці з урахуванням всіх надбавок і підвищень не може перевищувати 10 740 гривень.
Варто відзначити, що рішення Конституційного суду здивувало користувачів соцмереж. Відомий блогер Олександр Михельсон в Facebook написав:
"Тим часом КС визнав неконституційним обмеження пенсій суддям. І то сказати, як люди, які життя присвятили службі Закону, можуть животіти на 10 740 гривень в місяць?! Наш КС - найгуманніший у світі, так і запишіть".
Користувач Володимир Алковіч Короленко додав: "Хто придумав КС?"
Раніше повідомлялося, що Конституційний Суд України має намір скасувати закон про люстрацію чиновників, які займали керівні посади за часів зниклого екс-президента Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?