У мережі обговорюють гучний конфлікт німецького журналіста з РосТБ: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У мережі обговорюють гучний конфлікт німецького журналіста з РосТБ: з'явилося відео

У мережі обговорюють гучний конфлікт німецького журналіста з РосТБ: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Соцмережі вибухнули після появи відео конфлікту німецького оглядача з журналістами російського пропагандистського каналу ВГТРК.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Павла Кашина.
Зокрема, німецький телеканал ARD показав новий фільм про допінг у російському спорті - "Секретна справа. Допінг: година Ікс для Росії". Німецькі журналісти звинуватили державну систему РФ на всіх рівнях в підтримці використання заборонених речовин російськими спортсменами.
Після виходу фільму журналістка російського ВГТРК Ольга Скабеєва вирушила на інтерв'ю з автором розслідування Хайо Зеппельтом, однак приємного діалогу у німецького журналіста з російською пропагандисткою не вийшло, Зеппельт відмовився продовжувати розмову зі Скабеєвою і навіть відібрав у неї мікрофон.
Водночас в соцмережах активно обговорюють міжнародний медіа-конфлікт. «Можу зрозуміти здивування німецького журналіста, який погодився на розмову по темі, а дама в червоному чомусь почала йому розповідати про свої патріотичні «чуйвства». Крім того, вона зробила все, щоб його спровокувати на скандал. Не можу судити про її професійні якості, як журналістки, але провокатор вона першокласний», - написала користувач Facebook Svetlana Doiron.
«Зрозуміло ж, що вона його провокує, вимагає якихось документів, яких свідомо немає в готельному номері, не бажає йти, коли він жене, і в підсумку робить з цього матеріал, де виставляє його повним неадекватом. У чому і полягало все завдання "інтерв'ю". Не треба взагалі з ним спілкуватися, а якщо полізуть без дозволу - мовчки бити з ноги, спочатку оператора (щоб вирубати камеру), а потім вже і саму журнашлюшку», - прокоментував російський публіцист Павел Шехтман.



«Професія журналіста вже давно зіпхнула з п'єдесталу першу найдавнішу, прийшовши їй на заміну», - написав користувач Михайло Сапаєв.



«Він має рацію. Після того, як з'ясувалося, що у цієї пані одна мета "обілити країну", говорити стало нема про що. Але ж настирлива яка!! Скільки разів змушена людина говорити "давай, до побачення", щоб до російської "журналістки" дійшло, що її присутність небажана?», - прокоментував користувач Михайло Бернадський.






"Ну він правильно все сказав. Для журналіста на першому місці повинна бути об'єктивність і незалежність, а не "пишатися своєю країною". Якщо журналіст цього не розуміє, то й говорити з ним нема про що", - вважає користувач Володимир Мальцев.


Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося відео з відповіддю українських користувачів на російську пропаганду.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?