Невизнана Абхазія зробила несподівану заяву щодо Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Невизнана Абхазія зробила несподівану заяву щодо Росії

Невизнана Абхазія зробила несподівану заяву щодо Росії
Джерело:  online.ua

Невизнана Абхазія

відмовляється від референдуму про приєднання до Росії, заявив абхазький прем'єр-міністр Артур Міквабія.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


У той же час, за словами Міквабія, референдум, який в 2017 році має намір провести Південна Осетія, є логічним. «Осетини - розділений народ, частина зараз живе в Росії, частина - в Південній Осетії. Тому є бажання возз'єднатися», - вважає абхазький прем'єр.


За словами Міквабія, Абхазія, на відміну від Південної Осетії, хотіла б залишитися незалежною державою, але при цьому залишатися союзником РФ. «Ми заслужили свою незалежність, віддали за неї тисячі життів кращих синів і дочок», - впевнений абхазький політик.


Референдум, на який буде винесено питання про приєднання Південної Осетії до РФ, пройде в 2017 році. Наразі Південна Осетія і Абхазія є невизнаними державами, суверенітет яких визнали, крім Кремля, лише три країни-учасниці ООН: Венесуела, Нікарагуа і Науру. Юридично і Абхазія, і Південна Осетія, входять до складу Грузії, проте в серпні 2008 обидві території заявили про свій вихід з-під грузинської юрисдикції.


Як повідомляв ONLINE.UA,

генсек НАТО закликав РФ відкликати визнання Південної Осетії і Абхазії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?