Луценко зробив різку заяву щодо люстрації
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив різку заяву щодо люстрації

Луценко зробив різку заяву щодо люстрації

Скасування основних положень закону про «очищення влади» неприпустиме і призведе до нової, більш жорсткої люстрації представників влади часів зниклого екс-президента Віктора Януковича.
Таку думку висловив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook чиновника.
"Як керівник ГПУ, де Закон "Про очищення влади" дав найбільш вагомі результати, вважаю неприпустимим його скасування", - написав він.
За словами генпрокурора, "люди, які фабрикували справи проти Євромайдану, ті, хто замішаний в переслідуванні опозиції при Януковичі, не мають морального права і не повинні мати юридичної можливості залишатися або відновлюватися на своїх посадах".
Луценко також додав, що в разі, «якщо Конституційний суд піде проти волі народу - це стане початком кінця нинішнього складу суддів».
"У разі скасування закону про люстрацію я буду звертатися до народних депутатів партії, фракцію якої я очолював, з пропозицією прийняти новий закон "Про безумовне очищення влади", - попередив він, додавши, що в цьому законі буде розширена база тих, хто підлягає перевірці.
За словами чиновника, критерії люстрації «будуть ще більш жорсткими".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше народні депутати повідомили про плани Конституційного суду скасувати основні норми закону про люстрацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?