На Заході розкрили потенційну загрозу Савченко для Порошенка та інших політиків
Категорія
Політика
Дата публікації

На Заході розкрили потенційну загрозу Савченко для Порошенка та інших політиків

На Заході розкрили потенційну загрозу Савченко для Порошенка та інших політиків
Джерело:  online.ua

Політична еліта України найчастіше ставиться до колишньої ув'язненої льотчиці, народного депутата Надії Савченко як до потенційної загрози своїй владі.
Таку думку висловив журналіст Йен Бейтсон в своїй статті для Foreign Policy, переклад якої зробив ONLINE.UA.
Автор нагадав, що «політичне керівництво України довго лобіювало її звільнення», але, «можливо, воно не розраховувало, що у Савченко є власні політичні цілі».
«Звільнення Савченко було великою перемогою Порошенка в момент, коли реформи зайшли в глухий кут. Це знак успіху, на який Порошенко покладає надії; як він заявив з гордістю після її звільнення, Україна поверне Крим і Східну Україну так само, як вона повернула Савченко», - зазначив журналіст.
Бейтсон підкреслив, що «під час своєї першої прес-конференції після звільнення Савченко сказала, що якщо український народ хоче, щоб вона балотувалася на пост президента - вона це зробить».
«Одразу після цього почали з'являтися групи в Facebook, що підтримують її кандидатуру в президенти. Звільненням Савченко Порошенко - чий рейтинг (за даними видання - Ред.) був близько 10% - можливо, отримав приріст, але, можливо, він створив собі довгострокового політичного суперника», - переконаний автор.
Водночас журналіст додав, що «Порошенко може бути не єдиним політиком, що перешкоджає просуванню Савченко - опір її політичним устремлінням може також виходити від її ж політичної партії».
«Експерти в Україні прогнозують конфлікт між Савченко і багаторічним лідером партії "Батьківщина", колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. "З першого дня в парламенті ми побачили, як Савченко була прийнята публікою і депутатами. Юлія Тимошенко, здається, відійшла на другий план зараз, що їй, звичайно, не подобається", - сказав український політтехнолог Тарас Березовець, який колись працював у штабі Тимошенко», - резюмував автор статті.
Більше читайте на ONLINE.UA — Угроза для Порошенко и конфликт с Тимошенко: западные СМИ дали прогноз будущего Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?