Українському в'язневі в Криму озвучили вирок за Майдан
Категорія
Україна
Дата публікації

Українському в'язневі в Криму озвучили вирок за Майдан

Українському в'язневі в Криму озвучили вирок за Майдан
Джерело:  online.ua

Українського політв'язня Андрія Коломійця в Криму засудили на 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за нібито замах на вбивство «беркутівців» під час Майдану в 2013-2014 роках і зберігання наркотиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Кримської правозахисної групи в Facebook.
За словами адвоката Коломійця Михайла Кушпеля, суд погодився з усіма звинуваченнями, висунутими прокуратурою РФ щодо Коломійця, і засудив його до шести років за нібито напад на співробітників "Беркута" в Києві під час подій на Майдані, і ще до чотирьох років - за нібито виявлені у політв'язня наркотики.
«В ході судового засідання адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, в яких сказано, що Андрій Коломієць в Україні не є фігурантом кримінальної справи щодо нападу на співробітників "Беркута". У відповіді відомства містяться відомості, що Україна дійсно розслідує кримінальну справу про напад на співробітників Беркута під час протестів в Києві в 2014 році. Серед потерпілих 33 людини, які отримали поранення різного ступеня тяжкості і один загиблий. При цьому у відповіді ГПУ є інформація, що ті співробітники «Беркута», в нападі на яких звинувачують Коломійця, в українські правоохоронні органи не зверталися і потерпілими у цій справі не є», - сказано в повідомленні Кримської правозахисної групи.
Жителя Київської області Андрія Коломійця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків. Після затримання Коломійця перевезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських «беркутівців».
За словами адвоката політв'язня, з доказів причетності Коломійця до вбивства у слідства є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми «беркутівців».
Як повідомляв ONLINE.UA, Верховний суд РФ відмовив засудженим за нібито підготовку теракту в окупованому Росією Криму Олегу Сенцову і Олександру Кольченку в розгляді їх касаційної скарги, незважаючи на те, що президент РФ Володимир Путін помилував незаконно засуджену українку Надію Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?